voetbalzone

Spelers en arbiters in Mexico rennen voor hun leven na kogelregen

Daniel Cabot Kerkdijk21 aug 2011, 08:30
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2011, 08:30
Advertentie

In Mexico woedt al jaren een bloedige strijd tussen drugsbendes, die inmiddels aan tienduizenden mensen het leven heeft gekost. Het geweld in het Midden-Amerikaanse land beïnvloedt inmiddels ook de sportwereld. Tijdens de competitiewedstrijd tussen Santos Laguna en Morelia onstond een chaos toen er schoten werden gelost. Het leidde ertoe dat het duel bij een 0-0 stand gestaakt moest worden.

Vijf minuten voor rust zetten spelers en arbiters het plotseling op een rennen naar de kleedkamer. Er waren duidelijk schoten te horen. Later bleek dat gewapende mannen buiten het stadion het vuur hadden geopend op een politiewagen, waarbij in elk geval een agent gewond raakte. Het leidde tot paniek op de tribunes.

Santos-aanvaller Emanuel Luduena rende met zijn kind in zijn armen weg van het gedeelte van het stadion waar de schoten goed waren te horen. Honderden fans volgden zijn voorbeeld en renden via het veld naar een veiligere omgeving. Santos-preses Alejandro Irarragorri maakte daarna bekend dat het duel was gestaakt.

Bezig met laden …