voetbalzone

Spelers Eupen kunnen Italiaanse hoofdtrainer niet verstaan

Robert Smid22 sep 2010, 15:24
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2010, 15:24
Advertentie

Een opvallende gewaarwording bij AS Eupen. De Belgische ploeg heeft het momenteel moeilijk in de Belgische Eerste Klasse en staat op de laatste plaats. De slechte prestaties op sportief gebied zijn echter vrij logisch. Hoofdtrainer Eziolino Capuano weet zich simpelweg niet verstaanbaar te kunnen maken bij de spelersgroep.

De Italiaan werd begin september door de Belgische formatie aangesteld als nieuwe trainer. De 45-jarige oefenmeester moest de ploeg gaan helpen aan de juiste resultaten. Vooralsnog wil het echter nog niet vlotten bij de ploeg. Probleem is echter dat Capuano niet goed kan uitleggen aan zijn spelers wat er nou moet veranderen: de trainer beheerst alleen de Italiaanse taal.

Zo ook Kevin Vandenbergh. De oud-spits van FC Utrecht heeft geen idee wat zijn trainer nou eigenlijk allemaal wil zeggen. “Ik luister, ik knik en ik doe mijn best”, aldus de aanvaller in Het Laatste Nieuws. “Zelf iets zeggen gaat niet, maar omdat Italiaans toch een beetje op Frans lijkt, pik ik sommige dingen wel op.”

Vandenbergh kan moeilijk hoogte krijgen van de aanwijzingen. “'De typische voetbaltermen herken ik, maar als het te snel gaat, dan wordt het moeilijk. Tijdens de training heeft de coach altijd een stift en bord bij zich en dat maakt het makkelijker. Zo kan hij een oefening met een snelle tekening of een paar eenvoudige woorden vlugger uitleggen. Ook zijn tactische richtlijnen geeft hij op die manier door.”

Bezig met laden …