voetbalzone

Spelers Frankrijk lunchen met champagne

18 nov 2007, 16:38
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2007, 16:38
Advertentie
De spelers en technische staf van het Franse nationale elftal vierden zondag de kwalificatie voor het EK van volgend jaar zomer tijdens de lunch met een glas champagne. Door de winst van Italië op Schotland kregen les Bleus zonder ook maar te spelen het EK-ticket in de handen gedrukt.

“We hebben bij de lunch een glaasje champagne gedronken”, vertelde bondscoach Raymond Domenech zondagmiddag aan de Franse media. “We moesten een dergelijk heugelijk feit niet aan ons voorbij laten gaan. Dat moest gevierd worden.” Frankrijk speelt woensdag het laatste kwalificatieduel in en tegen Oekraïne, een duel waar niets meer op het spel staat.

“We zijn zeer blij over de gang van zaken”, reageerde William Gallas desgevraagd. “Met nog een kwalificatieduel te gaan hebben we ons in een moeilijke groep al gekwalificeerd. Het is echter ook normaal dat een elftal als Frankrijk om de twee jaar op een groot toernooi aanwezig is.”

Thierry Henry was opmerkelijk genoeg lichtelijk geïrriteerd over de berichtgeving in de Franse media, die niet nalieten om Italië duizendmaal te bedanken. “Ik snap deze hele berichtgeving niet. Frankrijk heeft zich namelijk op dezelfde wijze als Italië geplaatst. Door gewoon meer punten te pakken dan Schotland. En woensdag zullen we wellicht zelfs als groepswinnaar de kwalificatie afsluiten.”
Bezig met laden …