voetbalzone

Spelers Hannover dragen zege en handhaving op aan overleden Enke

Matthijs van Laar09 mei 2010, 14:48
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2010, 14:48
Advertentie

De spelers van Hannover 96 hebben de 0-3 zege bij VfL Bochum en daarmee de handhaving in de Bundesliga opgedragen aan Robert Enke. De doelman pleegde afgelopen november zelfmoord en bracht flink wat commotie teweeg in de Duitse voetbalwereld. Na zijn dood gleed Hannover af richting de degradatiezone, maar dankzij een knappe prestatie op de laatste speeldag wist de ploeg van Mirko Slomka zich alsnog veilig te spelen.

/

Na afloop van de wedstrijd in Bochum hielden diverse spelers van Hannober een spandoek met de tekst ‘Robert R.I.P.’ omhoog. “We hebben gewonnen voor één man die nu in de hemel is”, zei de huidige doelman, Florian Fromlowitz. “Ik hoop dat ik nooit meer zo’n seizoen hoef mee te maken.” De goalie barstte na afloop van het laatste fluitsignaal in tranen uit, terwijl de overige spelers vochten om hun emoties te verbergen.

“Deze tranen maken duidelijk hoe erg het team Robert Enke mist”, aldus Slomka. “Dit zijn niet alleen tranen van vreugde maar ook van rouw.” Hannover leek lange tijd op weg naar de Tweede Bundesliga, maar dankzij overwinningen tegen Borussia Mönchengladbach (6-1) en dus Bochum bleef de ploeg behouden voor het hoogste niveau.

Bezig met laden …