voetbalzone

Spelers komen op voor Suárez: ‘Dit slaat helemaal nergens op’

Erik van Dam25 apr 2013, 12:03
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2013, 12:03
Advertentie

José Reina en Rio Ferdinand komen donderdag op voor Luis Suárez. De spits van Liverpool kreeg woensdag te horen dat de Engelse bond (FA) hem tien wedstrijden schorst voor het bijten van Branislav Ivanovic, afgelopen zondag. Dat betekent voor Suárez dat zijn seizoen er nu op zit en dat hij ook de eerste zes duels van het nieuwe seizoen aan hem voorbijgaan. Reina en Ferdinand vinden dat de aanvaller te zwaar wordt gestraft.

/

Reina, zijn teamgenoot bij Liverpool, heeft het tegen Cadena COPE over hypocrisie bij de Engelse bond. Van racisme wil hij niet spreken, maar hij zet wel grote vraagtekens bij de handelwijze van de FA. “Sommige spelers worden zus behandeld, andere spelers zo”, aldus de keeper. “Neem de racismezaken: John Terry wordt vier wedstrijden geschorst terwijl er bewijs is en Luis acht, zonder bewijs.”

“Ik beschouw mezelf als een vriend van Luis. Mensen in Engeland behandelen hem anders omdat hij uit Uruguay komt en omdat hij een verleden heeft. Hij weet donders goed dat hij fout zat, maar tien duels schorsing is absurd, oneerlijk en buitenproportioneel. Buiten het veld is hij het omgekeerde van erbinnen: een geweldig mens en een fantastische teamgenoot. Maar vanwege zijn speelstijl komt hij in de problemen”, aldus Reina.

Ferdinand, verdediger bij Liverpools aartsrivaal Manchester United, uit ook zijn ongenoegen over de duur van Suárez’ schorsing. De Engelsman ventileert via Twitter zijn onvrede over de buitensluiting van tien wedstrijden voor de Kannibaal. “Ik denk eerlijk waar dat we het strafsysteem moeten heronderzoeken. Dit slaat namelijk helemaal nergens op”, vindt de mandekker van de nieuwe kampioen.

Bezig met laden …