voetbalzone

Spelers met elkaar op de vuist, voorzitter moet arbiter beschermen

Bart Kruyt14 okt 2011, 23:00
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2011, 23:00
Advertentie

Helmond Sport sleepte vrijdagavond in de slotminuut een punt uit het vuur bij MVV (3-3). Het was al een spectaculaire wedstrijd op zich, maar na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stefan Lambrechts viel er ook nog genoeg te beleven. Echter in negatieve zin.

In de spelerstunnel ontstond er tumult en spelers van beide partijen deelden elkaar rake klappen uit, zo meldt L1. Doelman Collin van Eijk incasseerde nog op het veld een stomp van Juanito Sequeira van Helmond Sport. MVV-voorzitter Paul Rinkens wilde de arbiter in bescherming nemen en betrad het veld. De preses toonde begrip voor de emoties, maar keurde het gedrag wel af.

Het treffen escaleerde in de slotfase volledig. René Trost, trainer van de thuisploeg, werd naar de tribune gestuurd en Bryan Smeets moest na zijn tweede gele kaart ook inrukken. Na het duel ontspoorde het dus helemaal. Hans de Koning, trainer van Helmond, liet tegenover RTL7 weten zich van de ruzies te willen ‘distantiëren’. Beide partijen blijven door de puntendeling in de middenmoot van de Jupiler League staan.

Bezig met laden …