voetbalzone

Spelers Nürnberg verdedigen Verbeek: 'Komen gewoon kwaliteit tekort'

Matthijs van Laar27 apr 2014, 12:43
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2014, 12:43
Advertentie

Gertjan Verbeek werd deze week de laan uitgestuurd door 1. FC Nürnberg, dat met het ontslag van de Nederlandse coach ongetwijfeld zal hebben gehoopt op een schokeffect. Dat bleef echter uit: der Club verloor zaterdag met 2-0 bij FSV Mainz 05 en blijft daardoor in acute degradatienood. Voor doelman Raphael Schäfer geen verrassing: "We staan niet voor niets zeventiende op speeldag 32."

voetbalzone

De routinier zoekt de schuld dan ook niet bij Verbeek en zijn staf, maar bij de spelers zelf. "Dat we zo laag staan is terecht. We komen gewoon tekort en het maakt niet uit welke coach er op de bank zit. Je kunt zien dat we kwaliteit missen", zei Schäfer na de nederlaag, waardoor hekkensluiter Eintracht Braunschweig nog altijd mag blijven hopen op lijfsbehoud.

Josip Drmic is het met zijn ploeggenoot eens. De aanvaller zegt in Kicker teleurgesteld te zijn dat Verbeek voortijdig het veld moest ruimen. "Ik heb veel van hem geleerd. Nu moet ik ineens andere instructies volgen." Nürnberg heeft nog wel altijd een goede kans om degradatie te ontlopen: de achterstand op Hamburger SV bedraagt op dit moment slechts één punt. De club van Rafael van der Vaart, die nog wel een wedstrijd tegoed heeft, staat zestiende en komt daarmee in aanmerking voor play-offs om promotie/degradatie.

Bezig met laden …