voetbalzone

Spelers op scherp voor PSV - Ajax: ‘Sommige kaarten houd je niet tegen’

Chris Meijer06 apr 2018, 09:24
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2018, 09:24
Advertentie

PSV en Ajax kijken momenteel alvast vooruit naar het onderlinge treffen van volgende week. Bij beide ploegen staan de nodige spelers op scherp en daar zal komend weekeinde rekening mee gehouden worden, zo beamen trainers Phillip Cocu en Erik ten Hag. PSV neemt het zaterdag op tegen AZ, terwijl de Amsterdammers zondagmiddag Heracles Almelo ontvangen.

Marco van Ginkel, Santiago Arias en Nicolas Isimat-Mirin staan bij PSV op scherp en mogen in Alkmaar geen kaart ontvangen. “Het is de slotfase van het seizoen, dus dan kan dit gebeuren. Wij missen zaterdag tegen AZ Steven Bergwijn. Oké, dat is op te vangen. Zou je drie man in één keer missen, dan ontstaat er een probleem”, zegt Cocu in gesprek met het Algemeen Dagblad. Als PSV komende zaterdag van AZ weet te winnen, krijgt het in de thuiswedstrijd tegen Ajax de eerste kans om de titel veilig te stellen.

“Ik wil niet stimuleren dat spelers geremd een wedstrijd ingaan. En daarbij: sommige kaarten houd je toch niet tegen”, vervolgt de oefenmeester van de Eindhovenaren. Bergwijn ontbreekt in Alkmaar omdat hij een gele kaart kreeg nadat hij reageerde op een overtreding van Sadiq Umar. “Ik weet zeker: ook als-ie het had geweten, had Steven die kaart tegen NAC nog gepakt. Hij is een gevoelsspeler, reageerde nu impulsief, in de emotie.”

Bij Ajax missen Nicolas Tagliafico, Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Klaas-Jan Huntelaar de topper in Eindhoven als ze komende zondag een kaart ontvangen. “Die jongens weten zelf al te goed dat ze op scherp staan. Of ik er rekening mee ga houden tijdens de wedstrijd? Dat zou misschien wel kunnen ja. Maar het eerste is: die wedstrijd winnen. Het resultaat tegen Heracles staat natuurlijk voorop”, stelt Ten Hag.

Bezig met laden …