voetbalzone

'Spelers PSG krijgen recordpremie bij winst Champions League'

Bart Kruyt20 mrt 2014, 16:50
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2014, 16:50
Advertentie

Paris Saint-Germain zit bij de laatste acht in de Champions League en krijgt vrijdag te horen tegen wie het zal spelen in de kwartfinale. De ploeg van Laurent Blanc kan worden gezien als een van de outsiders voor het winnen van de belangrijkste Europese prijs en de steenrijke clubeigenaren hebben de spelers een extra motivatie gegeven, zo beweert L'Equipe.

voetbalzone

De Franse krant schrijft dat de spelers van PSG een bonus van een miljoen euro per persoon krijgen, wanneer de Champions League wordt gewonnen. Dat is een record: nog nooit stelde een club zo'n hoge bonus in het vooruitzicht. De spelers van Bayern München kregen vorig seizoen een premie van 800.000 euro per persoon, maar dat was wel na het winnen van de treble (de landstitel, DFB Pokal én Champions League).

De recordpremie zou te danken zijn aan sterspeler Zlatan Ibrahimovic, die namens de selectie de gesprekspartner was voor de clubleiding in de onderhandelingen over de premies. PSG schakelde in de achtste finales op overtuigende wijze Bayer Leverkusen uit: in Duitsland won de ploeg van Blanc met 0-4, in het eigen Parc des Princes met 2-1.

Bezig met laden …