voetbalzone

Spelers Samsunspor schrikken zich rot door slapende slagboombediener

Erik van Dam08 feb 2012, 15:13
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2012, 15:13
Advertentie

De technisch staf en spelers van Samsunspor zijn in de nacht van maandag op dinsdag met de schrik vrijgekomen bij een aanrijding. De bus waarin zij zaten passeerde een spoorwegovergang, maar werd daarbij aangereden door een voorbij komende trein. Doordat de trein niet heel hard reed en de buschauffeur adequaat reageerde, werd ernstig leed gelukkig voorkomen.

Volgens het Turkse Sabah was de man die de slagboom bediende in slaap gesukkeld en had hij daardoor niet in de gaten, dat de bus en trein tegelijk wilden doorrijden. Had de chauffeur van de spelersbus niet snel nog een dot gas gegeven, dan was de bus in het midden geraakt door de trein en was het voertuig mogelijk gekanteld. In de bus, die onderweg naar huis was na de verloren uitwedstrijd bij Karabükspor, raakte niemand gewond.

Het is niet de eerste keer dat Samsunspor, waar onder anderen André Bahia (ex-Feyenoord) en Murat Yildirim (ex-Ajax) onder contract staan, betrokken raakt bij een ongeluk. Meer dan twintig jaar geleden botste een inhalende vrachtwagen frontaal op de spelersbus van de Turkse vereniging; daarbij kwamen trainer Nuri Asan, vijf spelers en de chauffeur om het leven en raakten diverse spelers verlamd.

Bekijk hier de beelden van de aanrijding

Bezig met laden …