voetbalzone

Spelers van Mexico mogen geen seks met elkaar hebben tijdens WK

Thijs Post11 apr 2014, 15:35
Laatst bijgewerkt: 11 apr 2014, 15:35
Advertentie

Bij ieder groot toernooi wordt er weer een ‘seksdiscussie’ gevoerd. Er zijn bondscoaches die het de spelers verbieden om gedurende het toernooi seks te hebben met hun wederhelft, er zijn bondscoaches die het allemaal wel prima vinden. De sportief directeur van de ploeg van Mexico, Ricardo Peláez, staat seks toe. Hij komt echter met een bijzondere spelregel op de proppen.

“Voor ons is seks toegestaan tijdens het WK. Seks maakt deel uit van het leven, zolang het maar met mate gebeurt”, aldus sportbestuurder Peláez tegenover diverse Zuid-Amerikaanse media. Lachend voegt hij eraan toe: “Wat niet toegestaan is, is dat de spelers seks hebben met elkaar.” Of Pelaez het nu serieus meent of niet, in Zuid-Amerika heeft men het al over ‘homofobe’ uitspraken.

Hoe bondscoaches van andere landen denken over de ‘seksdiscussie’? Het Nieuwsblad maakte een overzicht. Luiz Felipe Scolari van Brazilië: “Seks moet kunnen, als het maar geen acrobatische seks is.” Cesare Prandelli van Italië staat seks toe. “Vrouwen kunnen stress en spanning verminderen.” Marc Wilmots van België gebruikt vrouwen als een premie. “Pas rond de halve finale. Daarvoor wil ik niemand zien.” Stephan Keshi van Nigeria is conservatief. “Vrouwen kunnen helpen. Voor vriendinnen is geen plaats.”

Bezig met laden …