voetbalzone

Spelersgroep Zarya in staking na gevolgen crisis

09 apr 2009, 16:44
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2009, 16:44
Advertentie
De Oekraïense competitie dreigt flink verstoord te gaan worden door middenmoter Zarya. De spelers van de huidige nummer elf van de ranglijst hebben hun salaris flink verminderd zien worden en nemen daar geen genoegen mee. De spelersgroep wil dat de contracten gerespecteerd worden en dreigt met een staking.

Op een speciaal belegde persconferentie maakte aanvoerder Andriy Havrushiv bekend dat hij en zijn collega’s zullen gaan staken wanneer zij niet snel geld zullen zien. “De afgelopen weken verschenen er verhalen in de pers over de geldnood van onze club”, zei Havrushiv. “Er werd geschreven dat wij als spelers vijf keer zo weinig salaris krijgen en die berichtgeving is juist. We willen dit niet langer stil houden en eisen onze oude salarissen terug. Anders zullen wij niet spelen tegen FC Karpaty Lviv."

Het ligt echter niet in de lijn der verwachting dat Zarya aan deze eis kan voldoen. Oekraïne wordt zwaar getroffen door de economische crisis en de middenmoter heeft moeite om het hoofd boven water te houden. Trainer Anatoliy Volobuev is het niet eens met zijn stakende spelers: “Ze moeten niet zo zeuren en gewoon voetballen. De crisis heeft ook invloed gehad op onze salarissen, maar wij mekkeren niet.”
Bezig met laden …