voetbalzone

Spierings tekent vierjarig contract en gaat definitief de Champions League in

Tom Rofekamp23 jun 2023, 18:11
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2023, 18:11
Advertentie

PSV heeft de strijd om Stijn Spierings definitief verloren. De middenvelder, die afgelopen seizoen furore maakte bij Toulouse, heeft een vierjarig contract getekend bij RC Lens. Volgens Voetbal International heeft de voormalig speler van onder meer RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam een 'topcontract' getekend in het noorden van Frankrijk. Hij kan daarnaast met zijn nieuwe werkgever meteen de Champions League in, daar de club als tweede eindigde in de Ligue 1 vorig seizoen.

Tweets by RCLens

Spierings liep uit zijn contract bij Toulouse en kon dan gaan en staan waar hij wil. Volgens diverse bronnen zou hij zo goed als zeker gaan tekenen bij PSV. Nu blijkt de situatie anders te liggen. Spierings kiest ervoor om in Frankrijk te blijven, en dat bij Champions League-deelnemer RC Lens. In Lens kan Spierings samen gaan spelen met voormalig Vitesse-spits Loïc Openda. De Belgische spits had een belangrijk aandeel in het successeizoen van zijn club.

PSV kan zich ook nog voor de Champions League kwalificeren, maar moet eerst nog twee voorrondes zien te overleven. Spierings kiest daarom voor zekerheid. De 27-jarige Alkmaarder kon ook naar het Midden-Oosten, maar geeft de voorkeur aan een langer verblijf in Europa. Daar maakte hij namens Toulouse de afgelopen seizoenen grote indruk.

Met les Violets kwam hij twee seizoenen in de Ligue 2 uit, voordat ze naar het hoogste Franse niveau promoveerden. Toulouse werd daar afgelopen seizoen dertiende. Samen met voormalig Eredivisionisten Branco van den Boomen, Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal wist Spierings ook de Coupe de France te veroveren, ten koste van Nantes. Spierings, die in Nederland voor onder meer Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk uitkwam, eindigt op 111 duels, 15 goals en 13 assists voor Toulouse.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …