voetbalzone

Spijkerman: 'Bij Cape Town willen we de Ajax-filosofie inbrengen'

Bart Kruyt11 mrt 2010, 10:36
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2010, 10:36
Advertentie

Hennie Spijkerman gaat in Zuid-Afrika aan de slag als technisch directeur van Ajax Cape Town. Bij het Amsterdamse filiaal in Kaapstad gaat hij trainer Foppe de Haan bijstaan, die deze week zijn contract met één seizoen verlengde. Spijkerman is momenteel scoutingscoördinator van Ajax en tekende voor drie jaar bij de zusterclub van de Amsterdammers, meldt Voetbal International.

Het is de bedoeling dat Spijkerman De Haan opvolgt als trainer als de Fries na de komende jaargang afzwaait. “Ergens volgende week vertrek ik naar Zuid-Afrika voor de laatste besprekingen”, vertelt de Zwolse oefenmeester. “Dan praten we over de precieze invulling en inhoud van mijn werkzaamheden.”

Over zijn geplande toekomst is Spijkerman evenwel duidelijk. “De kans is inderdaad groot dat ik na een technisch directeurschap het trainersstokje volgend jaar van Foppe overneem”, voorziet de coach. “Het voornaamste doel is de banden met Ajax aan te halen. Bij Cape Town willen we de Ajax-filosofie inbrengen. Daarnaast is het de bedoeling om ieder jaar een aantal spelers van Cape Town in Amsterdam stage te laten lopen.”

Bezig met laden …