voetbalzone

'Spijkerman in beeld bij Ajax Cape Town indien De Haan vertrekt'

Daniel Cabot Kerkdijk03 feb 2010, 13:16
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2010, 13:16
Advertentie

Hennie Spijkerman geldt als voornaamste kandidaat om Foppe de Haan bij Ajax Cape Town op te volgen wanneer deze niet aanblijft als coach bij de Zuid-Afrikaanse club. Dat schrijft Voetbal International. Sinds 1 juli 2008 houdt Spjkerman zich bij Ajax bezig met de scoutingsafdeling van de Amsterdamse vereniging en de samenwerkingsverbanden met buitenlandse clubs.

Spijkerman werd afgelopen maand bij Haarlem gestationeerd, maar na een wedstrijd gecoacht te hebben, ging de satellietclub failliet. Ajax Cape Town ziet Spijkerman als de meest geschikte opvolger voor De Haan, wanneer in juli niet tot een verdere samenwerking met de Fries wordt besloten. "In maart ga ik met de clubleiding om tafel", hult de hoofdrolspeler zich in nevelen.

Afgelopen maandag vertrokken algemeen directeur Rik van den Boog en commercieel directeur Henri van der Aat naar Kaapstad voor het halfjaarlijkse directieoverleg, waarbij ook met De Haan zal worden gesproken. Spijkerman was in het verleden hoofdtrainer van VVV, FC Emmen en FC Zwolle. Daarna trad hij in dienst van Ajax. Eerst was hij assistent van hoofdcoach Henk ten Cate.

Bezig met laden …