voetbalzone

Spijkerman wordt technisch directeur bij Ajax Cape Town

Bart Kruyt09 mrt 2010, 07:04
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2010, 07:04
Advertentie

De contractverlenging van Foppe de Haan bij Ajax Cape Town leek te betekenen dat Hennie Spijkerman een overgang wel kon vergeten, maar ook hij gaat in Zuid-Afrika aan de slag. Het is de bedoeling dat de voormalig assistent van Henk ten Cate als technisch directeur aan de slag gaat. Over één of twee jaar moet hij vervolgens De Haan opvolgen als hoofdtrainer.

De 66-jarige De Haan besloot maandag om zijn aflopende contract met een seizoen te verlengen. “Het leven is hier fantastisch, maar ik ben natuurlijk vanwege het voetbal in Kaapstad”, reageerde de Fries tegenover De Telegraaf. “Omdat ik voldoende perspectief zie bij deze club, heb ik besloten nog een jaar te blijven.”

"Vooral in de laatste maand van de competitie is mijn ploeg met stappen vooruitgegaan. Mijn werk wil ik hier op een goede manier afronden. Ik zie de toekomst zonnig tegemoet", aldus De Haan, die de komende weken met Ajax Cape Town uitkomt in twee lucratieve bekertoernooien. Wanneer Spijkerman zich meldt, is nog niet duidelijk: “"Op korte termijn ga ik richting Zuid-Afrika om de details te bespreken en woonruimte te zoeken”, zegt hij.

Bezig met laden …