voetbalzone

Spits geniet van hoogtepunt: 'Fans en coach beginnen mij meer te waarderen'

Bart Kruyt24 feb 2016, 21:15
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2016, 21:15
Advertentie

De Graafschap begint steeds beter te draaien in de Eredivisie en daardoor komen ook de scorende kwaliteiten van Vincent Vermeij meer naar voren. De aanvaller liet zich afgelopen weekend maar weer eens zien door twee doelpunten te maken tegen Vitesse (2-2), waardoor zijn teller ineens op zes treffers staat.

/

“Een geweldig hoogtepunt in mijn leven”, zo beschrijft de in 2014 van Ajax overgenomen jongeling de voorbije periode in gesprek met Voetbal International. Hij beseft zich dat hij door zijn uitstraling hard moest werken om verschillende partijen te overtuigen van zijn kunnen. “Ik weet waar mijn kwaliteiten liggen en het publiek en trainer Jan Vreman beginnen dat steeds meer te waarderen."

Als jonge jongen merkte Vermeij al dat hij in verschillende sporten uitblonk. Alleen de in zijn geboortestreek (’t Gooi) zo populaire sport hockey kreeg hij maar niet onder de knie. “Met gym werd ik bij alle sporten als eerste gekozen, alleen met hockey wilde niemand mij in het team hebben.” Daar had de spits stiekem wel begrip voor. “Ik vond dat geklungel met die stick helemaal niets."

Bezig met laden …