voetbalzone

‘Spits ’met kenmerken van Kane‘ verschijnt op lijstje bij Feyenoord en Ajax’

Mart Oude Nijeweeme18 jul 2023, 08:25
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2023, 08:25
Advertentie

Feyenoord en Ajax hebben een oog laten vallen op Keisuke Goto, zo meldt de Daily Mail. De achttienjarige Japanner, spits van beroep, wordt in zijn geboorteland beschouwd als 'het grootste tienertalent'. Goto komt momenteel uit voor Jubilo Iwata en wordt tevens begeerd door onder meer Chelsea, West Ham United en Sevilla.

Goto is in Europa nog een grote onbekende, maar speelde zich onlangs in de kijker bij Chelsea en heeft sindsdien menig Europese topclub achter zich aan. De aanvaller zou met Japan uitkomen op het WK Onder 20, maar liep vlak voor de start van het toernooi een blessure op en zou niet in actie komen. Dat heeft bovengenoemde clubs echter niet afgeschrikt.

De Daily Mail schetst dat Goto de fysieke eigenschappen en kwaliteiten heeft om te slagen bij Chelsea of een van zijn satellietclubs. Volgens het Britse dagblad is Chelsea er veel aan gelegen om met het toptalent aan de haal te gaan. Dat de Londenaren zich plots beginnen te mengen op de Japanse markt komt vooral door Kaoru Mitoma, die een uiterst succesvol jaar achter de rug heeft bij Brighton & Hove Albion.

Goto was afgelopen februari twee keer trefzeker bij zijn debuut in de hoofdmacht van Jubilo Iwata en heeft een stijl die vergelijkbaar is met die van Harry Kane, zo klinkt het. Hij duikt graag in de ruimte achter de laatste linie en maakt optimaal gebruik van zijn snelheid wanneer hij in scoringspositie komt. Zijn contract bij Iwata loopt nog door tot medio 2027.

De geruchten dat technisch directeur Sven Mislintat van Ajax op zoek is naar een nieuwe spits gaan al langere tijd rond. Italiaan Lorenzo Lucca is inmiddels teruggekeerd naar zijn thuisland en ook Dusan Tadic is vertrokken. Bij Feyenoord wordt Danilo begeerd door Rangers FC en staat ook Santiago Giménez er goed op. Het lijkt er echter niet op dat Goto meteen in aanmerking komt voor een basisplaats bij een van de Nederlandse topclubs.

Bezig met laden …