voetbalzone

Spits uit Serie D schiet vriendin neer en pleegt vervolgens zelfmoord

Gijs Freriks26 mei 2018, 13:13
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2018, 13:13
Advertentie

Het Italiaanse voetbal is opgeschrikt door een verschrikkelijke gebeurtenis. Dit weekeinde zijn namelijk de levenloze lichamen van Federico Zini van Serie D-club Tuttocuoio en zijn vriendin Elisa Amato gevonden in de provincie Pisa.

Italiaanse media melden dat Elisa een punt wilde zetten achter de relatie, waarna Federico haar in Prato opzocht om haar op andere gedachten te brengen. Ze bleef echter bij haar besluit. Federico en Elisa ruzieden in een steegje en buurtbewoners hoorden om drie uur in de nacht pistoolschoten. Ze belden de politie, maar konden niet voorkomen dat Federico het lichaam van Elisa in een auto meenam.

Federico reed een eindje en pleegde vervolgens zelfmoord, met het pistool waarmee hij eerder zijn vriendin van het leven beroofde. De auto met de levenloze lichamen werd zaterdag om 5.30 uur bij een sportschool in San Minato nabij Pisa gevonden. Federico zou zondag 25 jaar geworden zijn; Elisa was 29.

Federico Zini werd geboren in Pisa en speelde in zijn vaderland voor Piacenza, Borgo a Buggiano, Scandicci, Riccione en dus Tuttocuoio. In het buitenland kwam hij uit voor achtereenvolgens Msida St. Joseph (Malta), Botev Vratsa (Bulgarije), Ceres-La Salle (Filippijnen) en Ulaanbaatar FC (Mongolië).

Bezig met laden …