voetbalzone

'Spits zijn is eigenlijk veel leuker, ik heb mijn roeping gemist'

Bart Kruyt02 jan 2011, 09:16
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2011, 09:16
Advertentie

Bas van den Brink ontdekt in Australië een nieuwe kant van zichzelf. De voormalig verdediger van FC Utrecht, FC Emmen en FC Omniworld scoorde op de Nederlandse velden slechts twee keer, maar heeft er in dienst van Gold Coast United al drie in liggen. “Ik weet niet wat me overkomt”, lacht Van den Brink in gesprek met Voetbal International.

De 28-jarige mandekker maakte zijn drie doelpunten in de laatste zes wedstrijden die hij speelde voor Gold Coast United. “Ik ben zelf nog het meest verbaasd”, zegt Van den Brink. “Tot een paar weken geleden had ik in mijn hele loopbaan maar twee doelpunten gemaakt. Dit is dus echt een uitzonderlijke situatie. Spits zijn is eigenlijk veel leuker, merk ik. Ik heb mijn roeping gemist, haha.”

Als verdedigende middenvelder maakt Van den Brink zijn speelminuten: “Ik ben zeer tevreden met hoe het nu gaat. Wat die goals betreft: het helpt natuurlijk wel dat ik een linie ben opgeschoven. Ik ga met een ander idee het veld in. Als verdediger ben je in je denken beperkt. Wat moet ik doen als een van mijn ploeggenoten de bal verliest? Dat is de voornaamste gedachte die je achterin hebt. Ik ben nu veel meer bij het spel betrokken.”

Bezig met laden …