voetbalzone

'SPL zonder Celtic en Rangers is een stuk leuker'

08 okt 2009, 16:36
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2009, 16:36
Advertentie
Celtic en Glasgow Rangers hopen nog altijd over te kunnen stappen naar de Engelse Premier League. De twee Schotse grootmachten wisselen in eigen land stuivertje als het gaat om de landstitel, wat de spanning van de competitie niet veel goeds doet. Volgens Celtics algemeen directeur Peter Lawwell is dit probleem simpel op te lossen.

Door Celtic en Rangers in de Engelse competitie te laten instromen, wordt de Schotse Premier League er weer spannend op, zegt Lawwell tegen de BBC. “Momenteel zijn er slechts twee ploegen in ons land die kampioen kunnen worden”, vertelt hij. “Als je er van uit gaat dat een competitie spannend moet zijn, dan zit het in Schotland fout. Wanneer Celtic en Rangers in een andere competitie zouden spelen, zou dit heel anders zijn. In ieder geval leuker.”

De twee Schotse grootmachten hebben al langer plannen om de Schotse Premier League te verlaten, maar zij worden vooralsnog tegengehouden door de FIFA en de Engelse Premier League. Daarmee is het plan voor twee Premier Leagues met ieder achttien teams echter nog niet van de baan. Lawwell stelt dat Celtic zelfs bereid zou zijn om in de laagste Engelse afdeling te beginnen, als dat zou betekenen dat zij ooit in de Engelse Premier League zou kunnen spelen.
Bezig met laden …