voetbalzone

'Sponsor wil Kaká op WK zien en is bereid mee te betalen aan transfer'

Bart Kruyt20 mei 2013, 07:00
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2013, 07:00
Advertentie

Adidas maakt zich zorgen. Kaká is een van de boegbeelden van het kledingmerk in WK-gastland Brazilië, maar de loopbaan van de middenvelder zit in het slop. Luiz Felipe Scolari nam de voormalig wereldvoetballer van het jaar niet op in zijn selectie voor de aankomende Confederations Cup en Kaká dreigt het WK in eigen land te moeten missen. Dat wil Adidas voorkomen.

/

Volgens Meia Hora heeft het kledingmerk besloten om Kaká terug naar Brazilië te halen. Adidas is ook sponsor van Flamengo en wil de Braziliaanse club helpen met de financiering van de komst van de middenvelder, die nu nog een grootverdiener is bij Real Madrid. Om een transfer mogelijk te maken zal Kaká in ieder geval wat salaris moeten inleveren, maar daar worden geen problemen verwacht.

Adidas is bereid om mee te betalen aan het salaris van Kaká én aan de transfersom die Real verlangt. De Koninklijke betaalde vier jaar geleden ruim zestig miljoen euro voor de middenvelder, maar die investering zal het nooit meer terugzien. De 31-jarige Kaká heeft nog een contract voor twee seizoenen en Adidas en Flamengo zijn benieuwd naar de vraagprijs van Real.

Kaká heeft in Spanje nooit zijn niveau van zijn beste periode bij AC Milan gehaald en speelde tot dusver 84 competitiewedstrijden voor Real, waarvan slechts 19 in het lopende seizoen. Flamengo toonde in januari ook al interesse, maar toen wilde Kaká nog niet over een terugkeer naar zijn vaderland denken. Nu het WK uit zicht dreigt te raken, zal de dribbelaar daar echter opnieuw over moeten nadenken. Nog een jaar bank zitten bij Real is geen optie voor Kaká.

Bezig met laden …