voetbalzone

‘Sportief gezien wilden we graag met hem verder’

Erik van Dam01 nov 2012, 06:15
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2012, 06:15
Advertentie

Het ziet er voor Kelvin Leerdam momenteel weinig rooskleurig uit bij Feyenoord. Woensdag maakte hij de Rotterdamse club bekend dat hij zijn aflopende verbintenis niet wil verlengen en het antwoord kwam al snel. Ronald Koeman maakte de speler duidelijk dat hij vanaf nu zijn plek in de basis kwijt was aan iemand anders. Martin van Geel zat bij dat gesprek en praat erover in De Telegraaf.

/

“Koeman was open en eerlijk naar Kelvin. De club ondersteunt dat en het is best fijn om een coach te hebben die niet aan zijn eigen voordeel denkt, maar aan wat goed is voor de toekomst van Feyenoord”, geeft de technisch directeur aan in de ochtendkrant. Volgens hem gaat Koeman nu aan de slag met mensen die ook op Leerdams positie uit de voeten kunnen. “Zoals John Goossens, Ruud Vormer, Tonny Vilhena en Harmeet Singh.”

“Als het om een speler gaat die elke week dik het verschil maakt, neem je dit besluit wellicht minder snel. Maar de verschillen waren niet zo groot”, verduidelijkt Van Geel. Hij zegt dat Feyenoord Leerdam een goede aanbieding deed. “Waar dat op was gebaseerd? Op ons budget, op zijn leeftijd en op de verhoudingen in de spelersgroep. Sportief gezien wilden we graag met hem verder. Ons beleid is om spelers niet uit hun contract te laten lopen.”

Bezig met laden …