Sporting Braga begaat geen misstap in duel met Olhanense

Erik van Dam27 feb 2010, 21:34
Laatst bijgewerkt: 27 feb 2010, 21:34

Sporting Braga blijft een serieuze bedreiging voor Benfica als het gaat om de Portugese titelstrijd. De sterk opererende nummer twee van de ranglijst boekte zaterdagavond de zestiende zege in 21 competitieduels. Dit keer moest laagvlieger Olhanense eraan geloven (3-1).

Heel even leek het erop of Braga zich zou laten verrassen door de elf plaatsen lager gerangeerde opponent. Aanvaller Djalmír zette de bezoekers na een kwartier spelen namelijk tegen de verhoudingen in op een 1-0 voorsprong. Al snel herstelde Braga de nadelige marge weer. Matheus, die zich dit seizoen vooral moet behelpen met invalbeurten, werkte de 1-1 binnen. Nog voor rust bracht Evaldo de voorsprong op het scorebord voor Braga.

En niet lang onderweg in de tweede helft maakte Albert Meyong Zé definitief een einde aan de illusies van Olhanense. De Kameroenese aanvaller tekende voor zijn zevende competitietreffer, die Braga tijdelijk aan kop van de ranglijst nestelt. Benfica kan de eerste plaats echter heroveren als het later op de avond van Leixões weet te winnen.