voetbalzone

Sporting Braga blijft kopen en staat op zes versterkingen

Bart Kruyt22 jun 2010, 11:02
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2010, 11:02
Advertentie

Sporting Braga haalt alles uit de kast om straks zo goed mogelijk voor de dag te komen in de voorronden van de Champions League. De Portugese club, die afgelopen seizoen verrassenderwijs de tweede plek in bezit nam, heeft inmiddels de zesde versterking binnengehaald voor het nieuwe seizoen. Nadat eerder José Collado, Uwa Echiéjilé en Leandro Salino aan de club werden verbonden, hebben nu ook de Braziliaanse verdedigers Léo Fortunato en Eduardo en de Senegalese aanvaller Ladji Keita een contract bij de ploeg getekend.

De 27-jarige Fortunato komt over van het Braziliaanse Cruzeiro en heeft voor één seizoen getekend, met een optie voor nog drie jaar, mocht de samenwerking wederzijds goed bevallen. Landgenoot Eduardo (21) komt voor drie jaar over van Botafogo en liet weten enthousiast te zijn over deze ‘belangrijke stap in zijn carrière’. De eveneens 27-jarige Keita speelde al in de Portugese competitie; hij verlaat Vitória, nadat hij daar afgelopen seizoen tien keer doel trof in 27 wedstrijden.

Braga is de afgelopen maanden druk bezig geweest om straks goed beslagen ten ijs te komen in de voorronden van het kampioenenbal. Spits José Collado is afgelopen weekend overgenomen van het Spaanse Villarreal, alwaar hij enkel de jeugdopleiding doorliep en nooit zijn opwachting heeft gemaakt in het vlaggenschip. Uwa Echiéjilé kwam even daarvoor al over van het Franse Stade Rennes; momenteel is de twintigjarige verdediger namens Nigeria actief op het WK. Salino was begin juni de allereerste aankoop, hij komt over van het Braziliaanse Nacional.

Bezig met laden …