Sporting Braga gunt Benfica eventueel kampioensfeest in Oporto

Daniel Cabot Kerkdijk25 apr 2010, 20:56
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2010, 20:56

Sporting Braga en Benfica geven elkaar geen duimbreed toe in de strijd om de landstitel in Portugal. Koploper Benfica won zaterdag voor de achtste maal op rij en Braga liet zondagavond tegen Naval ook geen punten liggen: 0-4. Met nog twee speeldagen te gaan heeft Benfica een voorsprong van zes punten. Het onderlinge resultaat is in het voordeel van Braga.

Braga wist van tevoren dat alleen drie punten voldoende zouden zijn om Benfica niet voortijdig kampioen te maken. In de rust stond de nummer twee reeds met 0-2 voor. Luis Aguiar opende met een schitterende vrije trap de score in de 25e minuut en vijf minuten voor rust tikte Matheus de tweede goal binnen. In de slotfase waren ook Paulão en opnieuw Aguiar trefzeker.

Volgende week valt mogelijk de beslissing in de titelrace. Benfica gaat op bezoek bij nota bene aartsrivaal FC Porto en heeft aan een remise in het Estádio do Dragão voldoende om de landstitel op te eisen. Een misstap van Braga, dat gastheer is voor Paços Ferreira, is ook voldoende voor Jorge Jesus en consorten. De laatste landstitel van Benfica dateert uit 2004/05.