voetbalzone

Sporting Braga haalt met veteraan Nuno Gomes gewenste aanvaller

Robert Smid30 jun 2011, 21:39
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2011, 21:39
Advertentie
/

Nuno Gomes is weliswaar 34 jaar en zag zijn samenwerking met Benfica beëindigd worden, maar wil nog lang niet denken aan stoppen. De aanvaller heeft met Sporting Braga een nieuwe club weten te vinden, waardoor hij zijn carrière nog even voortzet. Bij de verliezend finalist van de Europa League van afgelopen seizoen tekent hij een contract voor één jaar.

Bij Sporting Braga is men opgetogen met de komst van de spits, die de afgelopen jaren een belangrijke rol speelde voor het Portugese voetbal. Clubpresident Antonio Salvador is tevreden met de komst van de speler. “Voor Braga is het geweldig om een speler met een verleden als Nuno Gomes te mogen presenteren”, zo liet hij opgetogen weten aan diverse Portugese media.

De voormalig aanvoerder van Benfica speelde elf seizoenen voor de club, verdeeld over twee verschillende periodes. Na 292 competitiewedstrijden nam de ploeg afscheid van de 77-voudig Portugees international (29 doelpunten) omdat hij overbodig was geraakt. Tijdens de afgelopen twee jaar was hij slechts één keer basisspeler; zeventien maal viel hij in.

Bezig met laden …