voetbalzone

Sporting Braga hoopt tegen Shakhtar ‘Arsenal-kater’ weg te spoelen

Daniel Cabot Kerkdijk27 sep 2010, 23:10
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2010, 23:10
Advertentie

Sporting Braga ging in haar eerste Champions League-duel hard onderuit tegen Arsenal. Op bezoek in Engeland verloren de Portugezen met 6-0. De ploeg van trainer Domingos Paciencia wil dinsdag tegen Shakhtar Donetsk orde op zaken stellen. “Het is duidelijk dat ons spel tegen Arsenal niet goed was.”

De trainer van Braga onderschat Shakhtar niet. “Iedereen die het voetbal volgt, weet dat het een goed team is,” laat Paciencia weten. “Zij beschikken over een paar behendige en creatieve Brazilianen op het middenveld en in de voorhoede. Bovendien zijn ze de kampioen van Oekraïne. Dan kan je wel wat.”

Braga, dat het nog tot januari zonder doelman Quim moet doen, zal in de thuiswedstrijd tegen Shakthar de vernedering tegen Arsenal recht willen zetten. “Het mag duidelijk zijn dat niemand tevreden is met het resultaat tegen Arsenal en we zullen een hoop moet wijzigen,’ aldus Paciencia. “De gaan vooruit spelen zoals we dat altijd doen, goals maken en leunen op een sterke defensie.”

Shakhtar-coach Mircea Lucescu heeft een drietal wedstrijden van Braga gezien en liet weten niet van zijn normale speelwijze af te wijken. “Wij zullen niet defensief gaan spelen. Zij zijn een goede ploeg met een snelle counter en daar zullen we voor op moeten passen,” liet Lucescu optekenen.

Bezig met laden …