voetbalzone

Sporting Braga versterkt zich verder met tweetal Brazilianen

Peter Nusselder09 aug 2010, 13:12
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2010, 13:12
Advertentie

Sporting Braga heeft zich verzekerd van de diensten van twee Brazilianen. Doelman Felipe komt over van Corinthians, waar hij al enkele jaren eerste keeper was, terwijl aanvaller Elton is aangetrokken van Vasco da Gama. Daarnaast keert middenvelder Luis Aguiar terug in Portugal.

De 26-jarige Felipe komt, dankzij onenigheid met Corinthians over zijn contract, transfervrij naar Braga. “Ik had ook andere aanbiedingen, maar ik heb gesproken met de voorzitter (Antonio Salvador, red.) en de plannen die hij presenteerde spraken me aan”, vertelt de goalie in de Portugese media. “Ik heb respect voor iedereen hier, maar ik ga natuurlijk wel proberen een basisplaats af te dwingen.”

Voor aanvaller Elton (25) is zijn tweede Europese avontuur aanstaande: eerder kwam hij al in Polen uit voor Legia Warschau, maar daar kwam de Braziliaan niet echt uit de verf. Terug in zijn vaderland scoorde Elton in twee jaar echter 37 keer voor Vasco da Gama. “Als spits moet ik voortdurend denken aan het scoren van doelpunten”, weet Elton.

“Zo probeer ik ook Braga aan overwinningen te helpen, dat is het belangrijkste. Ik hoop op een succesvolle terugkeer in Europa.” Een terugkeer bij Braga is er voor Aguiar, de Uruguayaanse middenvelder die afgelopen maanden voor Dinamo Miskou speelde. “Het probleem is dat ik niet gelukkig was in Moskou, ik vind het moeilijk om daar te leven. Ik ben blij dat ik weer terug ben in Portugal.”

Bezig met laden …