Sporting Braga wint met kleine cijfers en geeft het Benfica weer te doen

Matthijs van Laar13 mrt 2010, 21:14
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2010, 21:14

Sporting Braga blijft de druk op koploper Benfica houden. De onverwachte titelaspirant had het moeilijk met middenmoter Rio Ave, maar kwam uiteindelijk bovendrijven dankzij een vroege treffer van Andrés Madrid. De Argentijn had dit seizoen nog niet eerder gescoord en mocht dus dubbel feestvieren.

De middenvelder brak de wedstrijd in de zestiende minuut open, maar had daarbij enig geluk. Zijn inzet werd namelijk van richting veranderd, waardoor Rio Ave-doelman Carlos Fernandes niet meer bij machte was om de bal te keren. De thuisploeg bleek vervolgens over een lange adem te beschikken en hield 75 minuten lang stand.

In die tijd viel er overigens niet bijster veel te genieten voor de toeschouwers in het Estádio Municipal. Sporting Braga had weinig te duchten van de opponent maar bleek eveneens weinig trek te hebben om echt door te drukken. Via een schot van Hugo Viana waren de Aartsbisschoppen nog het dichtst in de buurt van de 2-0. De voormalig Portugees international stuitte echter op doelman Carlos. Benfica, dat nu in punten weer gelijk staat, komt zondag nog in actie tegen Nacional.