voetbalzone

Sporting Gijón contracteert voormalig Ajacied met heupschot

Daniel Cabot Kerkdijk10 apr 2010, 11:43
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2010, 11:43
Advertentie

Gastón Sangoy vervolgt zijn loopbaan met ingang van komend seizoen in de Primera División, tenzij Sporting Gijón uit de hoogste divisie van Spanje degradeert. De Noord-Spanjaarden hebben overeenstemming bereikt over een contract voor vier jaar. De aanvaller speelt momenteel op Cyprus voor Apollon Limassol en maakt in de zomer de overstap naar Asturië.

Op de conduitestaat van de 25-jarige Sangoy prijkt onder meer Ajax. De Argentijn speelde echter nimmer een duel voor de Amsterdammers. Hij werd wel alom bekend doordat zijn toenmalig ploeggenoot Ryan Babel tot ergenis van Foppe de Haan bij een doelpoging vaak gebruik maakte van een zogenaamd heupschot. De tegenwoordig Liverpudlian had die techniek afgekeken van de Argentijn.

Volgens de toentertijd bondscoach van Jong Oranje miste die manier van schieten van Babel echter te vaak het doel. "Hij heeft te veel kansen nodig om te scoren." Sangoy speelde na zijn periode in Amsterdam voor Universitario de Deportes, Millionarios, Hapoel Ashkelon en dus Apollon.

Bezig met laden …