voetbalzone

Sporting Gijón verkoopt linksback na afwijzing Barcelona aan Roma

Erik van Dam19 jul 2011, 13:29
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2011, 13:29
Advertentie

José Ángel zet zijn carrière definitief voort in de Serie A. Sporting Gijón laat dinsdag via de officiële website weten dat de club een akkoord heeft bereikt met AS Roma over de transfer van de linksback. José Ángel won dit jaar het EK voor spelers tot 21 jaar met vaderland Spanje. Hij wordt de eerste officiële versterking van Luis Enrique, de nieuwe hoofdtrainer bij Roma.

Hoe hoog het afgesproken transferbedrag is, maakt Sporting Gijón nog niet bekend. Roma doet zelfs nog helemaal geen mededelingen over een vergelijk met de club uit de Primera División. José Ángel werd opgeleid door los Rojiblancos en maakte er in de jaargang 2008/09 zijn debuut. Inmiddels heeft hij 52 duels ervaring op het hoogste niveau.

De jeugdinternational lag nog tot 2014 vast, maar het werd begin deze zomer al duidelijk dat Sporting hem zou gaan verkopen. Barcelona meldde zich namelijk voor hem, maar schrok terug bij het horen van de vraagprijs. Roma durfde wel door te gaan met onderhandelen en heeft José Ángel nu dus binnen, op voorwaarde dat de 21-jarige back de medische keuring met goed gevolg doorstaat.

Bezig met laden …