Sporting Portugal gooit 3-0 voorsprong te grabbel en moet Portugese Supercup aan FC Porto laten

Mart Oude Nijeweeme04 aug 2024, 11:23
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2024, 11:31

FC Porto heeft zaterdagavond de Portugese Supercup op zijn naam geschreven. In Aveiro wist de ploeg een 3-0 achterstand om te buiten tegen Sporting Portugal, om in de verlenging de genadeklap uit te delen: 3-4.

Sporting Portugal leek halverwege de eerste helft de schaapjes al op het droge te hebben, toen de ploeg met 3-0 leidde door goals van Gonçalo Inácio, Pedro Gonçalves en Geovany Quenda. Porto deed echter voor rust nog iets terug via Galeno en gaf daarmee het startsein voor een historische comeback.

Na rust trokken Nico en opnieuw Galeno de stand binnen drie minuten gelijk, waardoor Porto volledig terug was in de wedstrijd. Er moest een verlenging aan te pas komen om een winnaar te bepalen en daarin bleek de ploeg van Vítor Bruno te sterk: 3-4.

Sporting Portugal - FC Porto 3-4:
6' 1-0 Gonçalo Inácio
9' 2-0 Pedro Gonçalves
24' 3-0 Geovany Quenda
28' 3-1 Galeno