Sporting houdt overtuigend de aansluiting

17 mrt 2008, 21:50
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2008, 21:50
Sporting Lissabon is Vitoria Setubal weer gepasseerd. De Portugese topclub maakte vanavond geen fout in het competitieduel met Nacional en hield met overtuigende cijfers de aansluiting bij de top: 4-1.

Sporting kwam pas in de tweede helft op stoom. Na een matig eerste bedrijf opende Liedson in de 56e minuut de score, waarna het opeens hard ging. Joao Moutinho ('58), opnieuw Liedson ('60) en Yannick Djalo ('70) tilden de score naar 4-0. In de blessuretijd zorgde Marcelo Lipatin dat de eer van Nacional werd gered.

Dankzij de zege klom Sporting Lissabon op naar de vierde plek van de Liga Bwin. De formatie heeft evenveel punten als Vitoria Setubal, maar heeft dankzij de ruime overwinning van vanavond een beter doelsaldo. Koploper Porto is met een voorsprong van twintig punten al uit het zicht; runner-up Benfica heeft vier punten meer dan Sporting.