voetbalzone

Sporting krijgt na leegloop mogelijk weer Nederlander erbij

Erik van Dam19 jul 2013, 07:59
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2013, 07:59
Advertentie

De carrière van Garry Mendes Rodrigues lijkt wel een achtbaan. De aanvaller bemachtigde na een topseizoen bij de amateurs van FC Boshuizen vorig jaar een contract bij ADO Den Haag en na één goed seizoen bij FC Dordrecht streek hij afgelopen winter neer in Bulgarije. De 22-jarige Rotterdammer staat nu alweer voor zijn volgende transfer: Sporting Portugal heeft volgens Fora de Jogo namelijk interesse.

/

Mendes Rodrigues, die uit de jeugd van Feyenoord komt, is de grote smaakmaker bij Levski Sofia. Hij was vorig seizoen belangrijk in de competitie en in het bekertoernooi maakte de buitenspeler vier doelpunten in vijf wedstrijden. De titel werd op de laatste speelronde verspeeld en ook de bekerfinale ging verloren, maar Mendes speelde zich wel in de kijker. Sporting moet op de centen letten en zou in de neef van Jerson Cabral wel een goedkope en veelbelovende speler zien.

Os Leões hebben echter wel concurrentie. In een eerder stadium werden Ajax, PSV, FC Twente en Feyenoord al in verband gebracht met Mendes en Grasshoppers heeft al een bod uitgebracht. Dat voorstel is echter afgeslagen door Levski, dat anderhalf miljoen euro vraagt. In Voetbal International laat Mendes weten te hopen op een transfer. "Levski vraagt veel geld. Ik hoop dat de clubs er uit komen. Ik zie het wel zitten", aldus Mendes. Sporting zwaaide de laatste maanden Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel al uit. Khalid Boulahrouz is de laatst overgebleven Nederlander in Lissabon; Zakaria Labyad speelt er ook nog.

Bezig met laden …