Sporting mag Patrício bedanken; Corona belangrijk voor FC Porto

Gijs Freriks05 dec 2015, 22:38
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2015, 22:38

Sporting Portugal en FC Porto blijven na twaalf speelronden ongeslagen in de Liga NOS. Het team van Jorge Jesus boekte zaterdagavond een 0-1 overwinning op Marítimo en heeft nu weer twee punten meer dan Porto, dat eerder op de avond met 2-1 wist te winnen van Paços de Ferreira. Benfica, dat nog een duel te goed heeft, heeft zes punten minder dan nummer twee Porto.

Marítimo - Sporting Portugal 0-1
Sporting moest Islam Slimani door een schorsing missen en was direct minder gevaarlijk in de voorhoede. In de eerste helft was de beste kans nog wel voor Bryan Ruiz, maar doelman Romain Salin redde en aan de andere kant voorkwam Rui Patrício een treffer van Moussa Marega. Het verschil werd uiteindelijk na 53 minuten gemaakt door Adrien Silva, die na een goede actie en dito voorzet van João Mário de bal in de korte hoek schoof. Marítimo kwam hierna nog één keer heel dicht bij de gelijkmaker: Patrício dook een volley van Dyego Sousa katachtig uit de hoek.

FC Porto - Paços de Ferreira 2-1
Porto leek een moeilijke avond tegemoet te gaan, want na zeven minuten knalde Bruno Moreira van dichtbij raak door een fout van Bruno Martins Indi af te straffen na een hoekschop. Na een klein half uur trok Jesús Corona met een handig chipje de stand gelijk en na ruim een uur spelen bepaalde Miguel Layún vanaf elf meter de eindstand op 2-1. Hij mocht aanleggen na een lompe tackle van verdediger Marco Baixinho op Héctor Herrera. Vincent Aboubakar en Cristian Tello hadden hierna de 3-1 voor het inschieten, maar zij waren zaterdagavond niet de enige spelers van Porto die het vizier niet op scherp hadden staan.