voetbalzone

Sporting neemt voorschot op tweede stek

04 mei 2008, 23:34
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2008, 23:34
Advertentie
Sporting Portugal heeft zondagavond goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats. De ploeg uit Lissabon won zelf op bezoek bij Paços de Ferreira en zag hoe de rest punten verspeelde op de een na laatste speeldag van de Portugese competitie.

Paços de Ferreira - Sporting Portugal 0-1
De enige treffer van de harde wedstrijd - tien gele kaarten - kwam tien minuten voor rust op naam van Yannick Djalo. De thuisploeg moet op de laatste speeldag winnen om aan degradatie te ontkomen.

Estrela Amadora - Benfica 0-0
Het doelpuntloze gelijkspel was de zoveelste domper voor Benfica. In de afgelopen twee maanden boekte de gevallen topclub slechts twee overwinningen.

Belenenses - Vitória Guimarães 1-1
De thuisploeg kwam door een treffer van Weldon al vroeg op voorsprong, maar Flávio Meireles trok de stand na een half uur alweer gelijk. Het was de derde opeenvolgende wedstrijd zonder overwinning voor Vitória Guimarães.

Sporting heeft nu een voorsprong van twee en drie punten op respetievelijk Vitória Guimarães en Benfica. Sporting (+17) heeft een beter doelsaldo dan Vitória Guimarães (0), maar moet zijn meerdere erkennen in Benfica (+21).

Resterende programma:

Vitória Guimarães - Estrela Amadora
Benfica - Vitória Setúbal
Sporting Portugal - Boavista
Bezig met laden …