Sporting Portugal kleineert AA Gent, minimale overwinning voor Lille

Daniel Cabot Kerkdijk21 okt 2010, 23:00
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2010, 23:00

Sporting Portugal lijkt pas in de knock out-fase van de Europa League te zullen weten waar zij staat in Europa. De club uit Lissabon was donderdagavond veel te sterk voor AA Gent, dat zich gelukkig mocht prijzen met de eindstand. In het eerste bedrijf had men reeds vier tegentreffers geincasseerd. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Belgen in Europa overwinteren. Lille boekte haar eerste zege ten koste van Levski Sofia en stijgt naar de tweede stek achter Sporting, dat nog geen punt heeft verloren.

/

Sporting Portugal - AA Gent 5-1
AA Gent moest de wet van de sterkste ondergaan in de eerste helft. De Belgen werden verschillende keren van het kastje naar de muur getikt en de thuisploeg maakte haar kansen ook af. Door doelpunten van Diogo Salomão en Liedson stond Sporting na dertien minuten spelen al met 2-0 voor. Stef Wils gaf de Buffalo's even hoop met zijn 2-1 nadat doelman Timo Hildebrand de bal uit zijn handen had laten vallen, maar opnieuw Liedson en Maniche bepaalden de ruststand.

AA Gent leek zich na rust te herstellen, maar zodra Sporting een versnelling hoger schakelde, werden de bezoekers an de mat geveegd. Eerst wilde Liedson het met een hakje nog te mooi afmaken, maar Helder Postiga was wel doelgericht en schoot na een uur spelen de 5-1 onder Bojan Jorgacevic. In het verdere restant van het duel werd duidelijk dat de storm was gaan liggen en namen de Portugezen genoegen met een 5-1 eindstand. Doelpuntenmaker Liedson kreeg een publiekswissel.

Lille - Levski Sofia 1-0
Na een doelpuntloze eerste helft zorgde Aurelien Chedjou vier minuten na rust voor de enige treffer van de wedstrijd. In het restant van het tweede bedrijf verdedigden de Noord-Fransen met hand en tand hun voorsprong. Door de overwinning heeft Lille één punt meer dan Levski Sofia: vier om drie.