voetbalzone

Sporting Portugal maakt hoogte transfersom Van Wolfswinkel bekend

Daniel Cabot Kerkdijk23 mrt 2013, 18:45
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2013, 18:45
Advertentie

Sporting Portugal heeft zaterdagavond via de officiële kanalen bekengemaakt voor hoeveel Ricky van Wolfswinkel komende zomer naar Norwich City verkast. De club uit de Premier League betaalt een vast bedrag van tien miljoen euro, dat aan de hand van diverse variabele doelstellingen tot twaalf miljoen euro kan oplopen.

/

"Het profiel van Ricky past perfect bij Norwich", liet Norwich-coach Chris Hughton eerder op de dag weten. "Hij is jong, ambitieus en trefzeker. Hij heeft zijn talent al bewezen, maar kan zich zeker bij ons nog verder ontwikkelen." Van Wolfswinkel stapte in 2009 van Vitesse over naar FC Utrecht, dat twee jaar later 5,4 miljoen euro van Sporting ontving. De aanvaller ondertekende in Lissabon een contract tot medio 2016.

Afgelopen winter waagde Norwich ook al een poging om Van Wolfswinkel naar de Premier League te halen. Toen hield Sporting Van Wolfswinkel nog aan zijn lopende contract en koos men ervoor om andere spelers van de hand te doen. Tegen het nieuwe voorstel van the Canaries kon Sporting geen 'nee' meer zeggen.

Bezig met laden …