Sporting treurt opnieuw na verloren Taça da Liga

21 mrt 2009, 22:04
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2009, 22:04
De finale van de Taça da Liga, de Portugese versie van wat in Engeland de League Cup heet, is zaterdagavond gewonnen door Benfica. Negentig minuten leverden een 1-1 remise op, waarna Benfica de strafschoppen beter nam. Voor Sporting Portugal waren de druiven extra zuur, omdat die club vorig jaar de eerste editie van het toernooi ook al na strafschoppen uit handen gaf.

In het Estádio do Algarve in Faro duurde het tot de tweede helft, alvorens er gescoord werd. Het doelpunt in de 49ste minuut kwam op de naam van Bruno Pereirinha, belofte op het middenveld bij de Leões, zoals de bijnaam van Sporting luidt. Benfica, dat in de competitie tegen een niet onoverbrugbare achterstand op FC Porto aankijkt, liet zich echter niet uit het veld slaan.

De ploeg van Quique Sánchez Flores bleef strijden voor wat het waard was en plukte daar een kwartier voor tijd de vruchten van. Sporting-verdediger Pedro Alves beging een fout in het strafschopgebied, werd met rood weggestuurd en zag tot overmaat van ramp dat Benfica een strafschop kreeg toegekend. José Antonio Reyes zette zich achter de bal en verzilverde de buitenkans, waarna het duel afstevende op 1-1.

Dat riep pijnlijke herinneringen op bij Sporting. In de eerste editie van de Taça da Liga, die vorig seizoen werd geïntroduceerd, reikte de formatie uit Lissabon namelijk ook al tot de finale. Daarin moest de meerdere worden erkend in Vitória Setúbal, dat de penalty’s adequater nam. En ook dit keer zat het Sporting niet mee; Benfica trok met 3-2 aan het langste eind en neemt de trofee daardoor mee naar huis.