voetbalzone

Sportzomer voor Mata na winst Champions League en EK nog niet perfect

Peter Nusselder02 jul 2012, 09:48
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2012, 09:48
Advertentie

Als speler van Chelsea en het Spaans elftal legde Juan Mata de afgelopen weken al beslag op de Champions League en op de Europese titel voor landenteams. De 24-jarige aanvaller heeft deze zomer echter nog een doel voor ogen; hij neemt als dispensatiespeler met Spanje deel aan het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen.

/

Als de Chelsea-speler ook in ‘zijn’ Londen succesvol zal zijn met de Spaanse ploeg schrijft hij geschiedenis, aangezien hij dan de eerste voetballer ooit is die in minder dan een jaar tijd drie grote toernooien wint. Mata neemt met minder geen genoegen meer, liet hij weten na afloop van de gewonnen EK-finale tegen Italië (4-0). “Pas als we ook het olympisch voetbaltoernooi nog winnen is het echt een perfecte zomer”, vindt Mata.

De Spanjaard wil zichzelf na de Olympische Spelen niet verwijten dat hij ‘slechts’ twee van de mogelijke drie titels gepakt heeft, al zal het geen invloed hebben op zijn sportieve ambities. “Zelfs als we olympisch goud veroveren, wil ik prijzen blijven najagen”, aldus de aanvaller, die zondag in Kiev als invaller in het veld kwam en op aangeven van clubgenoot Fernando Torres de eindstand op 4-0 bepaalde.

Bezig met laden …