voetbalzone

Spotify, PlayStation, darts en Rooney moeten Engeland ‘vrolijk’ houden

Erik van Dam05 jun 2016, 00:00
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2016, 00:00
Advertentie

Bij de voorgaande edities van het EK reikte Engeland nooit echt ver. In 2012 strandde het bij de laatste acht, in 2008 was het absent, in 2004 was de kwartfinale het eindstation en in 2000 hield het zelf meteen na de groepsfase op. In Frankrijk wordt er (opnieuw) het nodige verwacht van the Three Lions, maar een langdurig verblijf in het toernooi kan ook een keerzijde hebben voor de harmonie en gezelligheid in de groep van Roy Hodgson.

/

Als Engeland het lang volhoudt tijdens het EK 2016, zitten de 23 internationals en alle stafleden langdurig met elkaar in hetzelfde hotel. De Daily Mirror brengt naar buiten dat de Engelse bond (FA) daar al op berekend is en dat men in de voorbereiding kosten noch moeite heeft gespaard om het iedereen vooral naar de zin te maken in de weken dat de Engelsen met elkaar optrekken gedurende het toernooi.

Engeland vestigt zich zo’n dertig kilometer buiten Parijs in het fraaie Chantilly. De FA heeft alles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat de verveling niet zal toeslaan buiten de trainingen, reizen en wedstrijden om. Ook moet het niet zo zijn dat de spelers ‘gevangen zitten’ op hun luxueuze kamers. Zo is er een nieuw filmruimte geïnstalleerd waar filmavonden gehouden kunnen worden en hebben alle spelers een apart Spotify-account gekregen om onbeperkt muziek te downloaden.

Daar houdt het echter niet op. Alle spelers krijgen een Xbox- of PlayStation-console om zich mee te vermaken, er kan gedart, getafeltennist en getafelvoetbald worden en Wayne Rooney is belast met de taak ervoor te zorgen dat er vooral veel toernooitjes georganiseerd worden tijdens de spelletjes. Dat komt de team-oriëntatie ten goede en moet ervoor zorgen dat er geen kampen ontstaan of allerlei kleine groepjes.

Bezig met laden …