voetbalzone

Spugende spits toont berouw: ‘Ik zal het nooit meer doen’

Erik van Dam09 mei 2015, 21:26
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2015, 21:26
Advertentie

Tijdens de wedstrijd Newcastle United-Manchester United op 4 maart waren Papiss Cissé en Jonny Evans betrokken bij een merkwaardig incident. De twee leken naar elkaar te spugen en in de dagen die volgden, gaf Cissé zijn actie toe. De tuchtcommissie van de Engelse bond (FA) schorste de aanvaller voor zeven wedstrijden en zaterdag liep de schorsing van Cissé ten einde.

voetbalzone

Trainer John Carver besloot meteen van de gelegenheid gebruik te maken en gunde Cissé een invalbeurt van twintig minuten tegen West Brom (1-1). Na afloop verscheen de Senegalees voor de camera’s van Sky Sports en zei hij geleerd te hebben van zijn fouten uit het verleden. “Ik ben heel blij dat ik er weer bij kon zijn. Toen mijn schorsing inging heb ik meteen een operatie ondergaan aan mijn knie, waar ik last van had, maar nu voel ik me weer oké. Ik ben blij terug te zijn.”

“Sommige spelers worden wat triest, als ze er zo lang niet bij kunnen zijn, maar ze blijven wel doorknokken. Ik wist dat ik goed naar mezelf moest kijken en dat heb ik gedaan. Ik wil niet te veel over de schorsing praten, want ook al begon hij (Evans, red.): ik weet dat ik fout zat en ik had niet zo moeten reageren. Maar ik zal het nooit meer doen”, belooft Cissé.

Bezig met laden …