voetbalzone

Spurs-aanwinst: 'Ik wist dat ik later weer twee stappen vooruit zou maken'

Bart Kruyt07 jul 2013, 12:45
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2013, 12:45
Advertentie

Tottenham Hotspur maakte zaterdag melding van de komst van Paulinho, die voor twintig miljoen euro is overgenomen van Corinthians. Hij maakt zich op voor zijn tweede avontuur buiten zijn vaderland: Paulinho speelde al eens eerder in Europa, maar dat werd geen succes. "Ik ben altijd in mezelf blijven geloven en dat is nu beloond", zegt de Braziliaanse middenvelder.

/

Paulinho ging op zijn zeventiende naar FC Vilnius in Litouwen en vervolgde zijn loopbaan na twee jaar bij het Poolse LKS Lodz. De middenvelder werd echter veelvuldig racistisch bejegend en moest vaak als rechtsback spelen, waardoor hij niet uit de verf kwam. Na een jaar in Polen keerde hij terug naar Brazilië, waar Paulinho uitgroeide tot international en een transfer naar Tottenham verdiende.

"Ondanks alle tegenslagen ben ik altijd blijven knokken", vertelt Paulinho. "Ik wist dat ik potentie had, wat ik zou kunnen bereiken. Het maakt niet uit waar je bent: je moet altijd hard blijven werken. Het is belangrijk om nooit op te geven. Ik keerde terug naar Brazilië en begon weer op nul, maar ik had voldoende zelfvertrouwen om die stap terug te zetten, want ik wist dat ik later weer twee stappen vooruit zou maken."

Bezig met laden …