voetbalzone

Spurs besteden miljoenen van Keane aan Bentley

31 jul 2008, 08:04
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2008, 08:04
Advertentie
Echt blij was Tottenham Hotspur niet met de verkoop van Robbie Keane aan Liverpool, maar de binnengestroomde miljoenen hebben ervoor gezorgd dat David Bentley de komende jaren op White Hart Lane te bezichtigen is. De Noord-Londense club bereikte woensdagavond laat een akkoord met Blackburn Rovers over de vleugelspeler.

Bentley, die zijn jeugdopleiding genoot bij Arsenal, gaf deze zomer meermaals aan hogerop te willen. De afkoopsom van ongeveer twintig miljoen euro bleek echter een obstakel voor de geïnteresseerde clubs. Zo zag Aston Villa eerder deze maand een officieel bod op de 23-jarige international onmiddelijk afgewezen worden, terwijl Tottenham tot woensdag tevergeefs verschillende biedingen uitbracht.

De zesvoudig international speelde drie seizoenen op Ewood Park en droeg in 133 officiële duels het tenue van The Rovers om zijn schouders. Bentley kwam medio 2005 op huurbasis over van Arsenal, maar de huurovereenkomst werd al na een half jaar omgezet in een contract tot de zomer van 2011.

Bentley treedt met zijn transfer deze zomer in de voetsporen van Luka Modrić (Dinamo Zagreb), Giovanni dos Santos (Barcelona), Heurelho Gomes (PSV) en John Bostock (Crystal Palace). Tot dusverre hebben twaalf spelers al de Londense formatie verlaten, waaronder Teemu Tanio, Pascal Chimbonda en Steed Malbranque naar Sunderland.
Bezig met laden …