Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tottenham Hotspur troeft onder meer Chelsea af en telt ruim 50 miljoen neer voor toptalent van Leeds United

Laatste update:

Archie Gray gaat de overstap maken naar Tottenham Hotspur, zo meldt Fabrizio Romano middels zijn kenmerkende here we go. Het achttienjarige talent van Leeds United kost the Spurs ongeveer 47 miljoen euro en tekent een contract tot medio 2030 in Noord-Londen. Joe Rodon bewandelt de omgekeerde weg en kost Leeds ruim twaalf miljoen euro.

Gray leek dit weekend nog hard op weg naar Brentford. Leeds had zelfs al toestemming gegeven om een medische keuring te ondergaan bij de ploeg van Thomas Frank, maar kwam er volgens Romano uiteindelijk toch niet uit met de Londenaren. Daardoor lag de race om de handtekening van de Engelsman plots weer volledig open.

Zondag meldde Tottenham zich voor Gray, die zijn zinnen direct zette op een overstap naar het Tottenham Hotspur Stadium. Maandagmiddag bereikten alle betrokken partijen een akkoord, waardoor niets een overgang nog in de weg staat. The Spurs troeven onder meer Chelsea af. De stadgenoot had Gray ook op de korrel.

Gray, die sinds de Onder 19 actief was bij Leeds, kende vorig seizoen zijn absolute doorbraak bij the Whites. De centrale middenvelder kwam 52 keer in actie voor de club en deed ook negentig minuten mee in de verloren play-off-wedstrijd om promotie op Wembley tegen Southampton.

De Engelsman werd door manager Daniel Farke regelmatig als rechtsback geposteerd, maar is van nature een centrale middenvelder. Gray werd dankzij zijn overtuigende prestaties in het shirt van Leeds beloond met de prijs voor Jonge Speler van het Jaar 2023/24 in de Championship.

Gray is de zoon van voormalig spits Andy Gray, die onder meer uitkwam voor Nottingham Forest, Burnley en ook Leeds. Archie Gray zat drie maanden voor hij zijn zestiende verjaardag vierde al in de wedstrijdselectie van Leeds, toen de club het in december 2021 opnam tegen Arsenal.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Chelsea heeft heel veel talenten "op de korrel" maar volgens mij is er voor deze speler nooit verregaande interesse geweest. Dus aftroeven is het niet echt.

Benieuwd of hij bij Spurs de stijgende lijn die hij bij Leeds ingezet heeft door kan laten gaan. Ik zie hem namelijk niet direct een Bissouma uit de basis spelen. Aan de andere kant kan hij hierdoor ook wennen aan het niveau en druk zonder dat hij er direct hoeft te staan. Wel veel geld.

1 juli 2024 om 16:01
0

In welk talent heeft Chelsea geen interesse inderdaad. Het antwoord is natuurlijk heel simpel: talenten die al bij Chelsea rondlopen!

Ik ben er oprecht blij mee dat deze jongen naar Spurs gaat, niet in de laatste plaats omdat ik het belachelijk zou vinden om weer 40/45 miljoen pond over te moeten maken voor een zoveelste talentje waar je de komende jaren niet bijzonder veel aan zult hebben.

1 juli 2024 om 16:04
0

Ik had het wel typisch Chelsea onder Boehly gevonden om voor deze speler 50 miljoen te betalen en vervolgens Gallagher voor 50 miljoen te verkopen. Daarnaast hebben wij meer dan genoeg middenvelders dus laten we eerst maar is verkopen en dan gericht kijken. Maar dat is zeer waarschijnlijkeen utopie op dit moment.

1 juli 2024 om 16:58
0

Wat je nu zegt is precies wat ze proberen te doen met Dewsbury-Hall.. Een nieuw speelgoedje kopen en het gebruikte speelgoedje dumpen.

1 juli 2024 om 18:11
0

Vgm was het met name Brentford die meedeed om z’n handtekening en niet Chelsea..

Maar goed dat we zijn afgetroefd als Chelsea zijnde, moet er niet aandenken om weer 50 miljoen te hebben gelegd voor een talent van Leeds. Schaam me zelfs dat we weer tot de laatste club worden genoemd.

Uit het bodem van mijn hart, bedankt Tottenham!

1 juli 2024 om 16:29
0

Deze Gray is geen slechte speler toch? Al snap ik jullie wel, boehly is gewoon football manager aan het speken. Kans wel aanwezig dat dit zo afloopt als sessegnon

1 juli 2024 om 16:39
0

Gray is wel een talent die er mag zijn ja, maar het middenveld van Chelsea is echt bomvol. Zeker nu de komst Dewsburry-Hall bevestigd is.

1 juli 2024 om 16:46
0

Ik geloof meteen dat het een prima speler is hoor en nog genoeg potentie heeft om te groeien. Ik hoef de komende tijd iig geen transfers meer te zien van Chelsea, wat je aan transfers krijgt zijn 95% toch teleurstellingen

''leeds had zelfs al toestemming gegeven om een medische keuring te ondergaan bij de ploeg van Thomas Frank'' Haha sterker nog, hij had z'n keuring bij Brentford al afgerond (of was er in elk geval mee bezig) toen Leeds alsnog de stekker eruit trok. Blijkbaar dus voor het nog hogere bod van de Spurs.

Slim om eerst een tussenstap te maken. Zal zich bij een topclub niet snel in de basis spelen.

Opnieuw een schandalig bedrag voor zo'n jonge speler. Het ging al de verkeerde kant op qua transfersommen maar het geld wat deze periode al wordt neergelegd voor spelers die nog geen half seizoen fatsoenlijk presteren is echt schandalig

1 juli 2024 om 17:37
0

Nog geen half seizoen? Deze jongen was vorig seizoen al goed voor Leeds en heeft dit seizoen 52 potten gespeeld. Dat kan je echt geen half seizoen noemen.

1 juli 2024 om 23:55
0

Maar wat is hij nou eigenlijk? Heeft volgens transfermarkt zowat heel het seizoen rechtsback gespeeld. Is dan bijna 50m niet enorm veel geld voor een 18 jarige rechtsback van Leeds met 1 seizoen?

2 juli 2024 om 20:15
0

Mwaa: jong, zeer getalenteerd èn Homegrown... dan lijkt me 50 miljoen niet eens zo gek. Zonder zijn Engelse nationaliteit zou je mischien op 40 á 35 uitkomen. Vrij normaal voor talenten afkomstig van de grotere clubs.

Klopt niet helemaal niet. Het is 25 miljoen pond plus rodon. Prima prijs dus

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren