voetbalzone

Spuwende en racistische Palmeiras-verdediger riskeert celstraf

Daniel Cabot Kerkdijk17 apr 2010, 10:28
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2010, 10:28
Advertentie

Danilo gaat enkele spannende weken tegemoet. De verdediger van Palmeiras liet zich in het bekerduel met Curitiba (1-0 winst) van zijn slechte kant zien door tegenstander Manoel racistisch te bejegenen en van een fluim te voorzien. Manoel diende na afloop van de wedstrijd een klacht in, terwijl Danilo de aantijgingen reeds heeft toegegeven.

Niet alleen kreeg Manoel bij een dood spelmoment een klodder spuug in zijn gezicht, ook werd hij voor 'aap' uitgemaakt. "Ik excuseer me voor mijn gedrag", vertelde Danilo. "Spugen in iemands gezicht is laag bij de grond en mijn verwensingen zijn niet goed te praten. Ik het dagelijks leven ben ik helemaal niet zo, dat weet iedereen die mij kent. Het gebeurde in het heetst van de strijd. Het zal nooit meer gebeuren."

Volgens het Braziliaanse strafrecht riskeert Danilo een celstraf tussen één en drie jaar voor xenofobisch gedrag. "Ik weet dat het woord 'aap' niet goed te praten valt, maar er zat geen enkele logica achter. Op geen enkel moment wilde ik mijn tegenstander discrimineren." De rechtbank zal maandag de beelden bestuderen. De tuchtcommissie van de Braziliaanse voetbalbond (CBF) kan Danilo maximaal 22 dagen schorsen.


Bezig met laden …