voetbalzone

St Mirren verrast en geeft voormalig United-middenvelder rugnummer 99

Bart Kruyt05 feb 2014, 17:30
Laatst bijgewerkt: 05 feb 2014, 17:30
Advertentie

St Mirren heeft woensdag een opvallende versterking gepresenteerd. De nummer negen van de Schotse Premier League (die uit slechts twaalf ploegen bestaat) maakt op de website van de club melding van de komst van Eric Djemba-Djemba, die transfervrij was sinds zijn vertrek bij Partizan Belgrado. De voormalig middenvelder van Manchester United heeft tot de zomer getekend.

St Mirren meldt dat de werkvergunning voor Djemba-Djemba nog in orde gemaakt moet worden, maar als er geen problemen aan het licht komen, hij snel kan aansluiten bij de selectie van Danny Lennon. De 32-jarige krachtpatser uit Kameroen heeft gekozen voor rugnummer 99. Donderdag zal hij op een persconferentie meer uitleg geven over zijn keuze.

Djemba-Djemba begon zijn loopbaan bij FC Nantes en maakte in de zomer van 2003 de overstap naar Manchester United, dat ongeveer 4 miljoen euro voor hem betaalde. De middenvelder wist echter geen vaste basisplaats te veroveren en belandde via Aston Villa, Burnley, Qatar Sports Club, Odense BK en Hapoel Tel Aviv bij Partizan Belgrado. Nu gaat hij aan de slag in Schotland.

Bezig met laden …