voetbalzone

St. Pauli brengt merkwaardige kerstgroet met vermoorden van Kerstman

Bart Kruyt24 dec 2011, 09:30
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2011, 09:30
Advertentie

St. Pauli zal altijd wel een vreemde eend in de bijt blijven in het Duitse voetbal. De club uit Hamburg staat bekend als rebels en haar 'strikte tolerantie' en 'militant gemoedelijke' sfeer en de supporters hebben een piratenvlag met doodskop als symbool voor St. Pauli gevonden. De club zelf doet niet veel moeite om van haar opvallende status af te komen.

De spelers van St. Pauli wensen de supporters op een wel erg bijzondere manier fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar toe. Op de website van de Noord-Duitsers is een filmpje te zien, waarop de Kerstman op zijn slee langs het trainingsveld raast. Plotseling wordt de lachende goedzak geraakt door een leren bal, die van het trainingsveld afkomstig is.

De Kerstman blijft bewegingloos liggen en op het veld discussiëren de spelers van St. Pauli over wie de bal heeft geschoten. Geen van de voetballers wil toegeven, maar de Kerstman krijgt weinig mee van de twist op het trainingsveld: hij zal de knal niet overleven. Vervolgens wenst St. Pauli de supporters toch maar fijne dagen en een goede jaarwisseling.


Bezig met laden …