Peter BoszImago

Peter Bosz komt met duidelijkheid voorafgaand aan Juventus - PSV in Champions League: 'Als ik het wil, zou hij in de basis kunnen staan'

Sam Vreeswijk16 sep 2024, 17:41
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2024, 18:38
Advertentie

Noa Lang kan dinsdagavond ‘gewoon’ spelen als PSV het in de Champions League opneemt tegen Juventus. Dat zei Peter Bosz maandag op de voorbeschouwende persconferentie. Afgelopen weekend ontbrak Lang nog in de wedstrijdselectie van de Eindhovenaren tijdens het duel met NEC (2-0 zege). Ook over Mauro Júnior had Bosz goed nieuws te melden.

Bosz nam Lang zaterdag niet op in zijn selectie voor de wedstrijd tegen NEC. Over de reden van de afwezigheid van Lang wilde de oefenmeester niet veel kwijt.

''Nee, dat is het niet. Maar je moet soms keuzes maken'', antwoordde Bosz zaterdag toen verslaggever Pascal Kamperman van ESPN vroeg of Lang niet fit genoeg was voor de ontmoeting van zaterdagmiddag in het Philips Stadion.

''Jij vroeg of het zorgwekkend was. Nee, absoluut niet'', benadrukte Bosz vervolgens dat er geen ernstige zaken speelden rondom Lang. ''Hij zou dinsdag eventueel kunnen spelen.''

Maandag bevestigt Bosz dat Lang een dag later in actie zou kunnen komen. “'Als ik dat wil, zou Lang vanaf het begin kunnen spelen.” Het is dus nog niet helemaal zeker of de buitenspeler ook in de basis staat.

Ook Mauro Júnior zou volgens Bosz weer in actie kunnen komen tegen Juventus. De Braziliaan kwam dit seizoen nog niet in actie wegens een hamstringblessure, maar is nu dus hersteld.

Misbaar

Lang werd op 24 augustus gewisseld door Bosz in de uitwedstrijd tegen Almere City FC (1-7 winst). De buitenspeler maakte veel misbaar toen hij het veld afging en was toen hij plaatsnam in de dug-out ook duidelijk nog niet afgekoeld.

Bosz besloot vervolgens om Lang buiten de selectie te houden voor het thuisduel met Go Ahead Eagles van 1 september. Zonder de flankspeler wist PSV op eigen veld met 3-0 te winnen. Twee weken later, tegen NEC, ontbrak Lang dus opnieuw bij PSV. Of dat met het incident bij Almere te maken had, is niet bekend.

Bezig met laden …